Biotine, wel of geen effect op lang, glanzend en gezond haar?

Beauty
Rood haar, informatie over biotine

Je kent het wel: anno 2021 zie je continue advertenties, reclames en influencers voorbij komen die een haarmiddel promoten in de vorm van voedingssupplementen. Allen hebben ze het over één ingrediënt, namelijk biotine. In deze blog gaan we dieper in op de werking van biotine, waarom dit ingrediënt steeds bekender wordt en of het ook daadwerkelijk effect heeft zoals men beweerd.

Wat is biotine?

Voordat we je gaan vertellen wat biotine wel is, willen we alvast duidelijk maken dat biotine in ieder geval geen wondermiddel is dat in één keer alle haarproblemen bij je wegneemt. Maar wat is het dan wel?

Sinds jaar en dag zijn wetenschappers aan het onderzoeken of biotine nou daadwerkelijk helpt tegen bijvoorbeeld kaalheid en ter bevordering van de haargroei. Zo zijn er studies die hebben onderzocht dat het wel degelijk een gunstig effect heeft voor je haar, waarbij het niet uit maakt welk type haar je nou daadwerkelijk hebt.

Biotine is gunstig voor je natuurlijke haargroei omdat het om precies te zijn een vitamine B8 is. Vitamine B, zoals ook andere vitamine B soorten, helpt het lichaam om voedsel om te zetten in energie en eiwitten en vetten af te breken.

Biotine én haargroei

Alright, waarom is biotine nou daadwerkelijk zo goed als men denkt? Allereerst heeft een studie uit 2016 uitgewezen (Journal of Trichology) dat maar liefst 38% van de vrouwen die klagen over hun haar last heeft van een tekort aan biotine.

Dit komt doordat biotine een belangrijke rol speelt in de aanmaak van keratine, een belangrijk eiwit waaruit haar wordt gemaakt en dus zorgt voor een vollere en mooiere haarbos. Kortom: hoe meer keratine, des te beter dit is voor je haar. Juist doordat biotine dus een belangrijke rol speelt voor de aanmaak van keratine zijn er veel haarsupplementen geheel gebaseerd op biotine – aangevuld met vitamines.

Heeft biotine dus wel of geen effect op mijn haargroei?

Ja zeker, biotine heeft wel degelijk een positief effect op je haargroei en is geschikt voor ieder type haar, lang, kort, krullend of stijl. Wel is het belangrijk dat de juiste hoeveelheid wordt gegeven in een voedingssupplement én dat de aanvullende ingrediënten ervoor zorgen dat het supplement in zijn geheel goed in elkaar zit. Dankzij wetenschappelijk onderbouwde studies én de inzichten van verschillende haar- en supplementspecialisten zijn wij dan ook tot de samenstelling van YOS Happy Hair gekomen.

YOS Supplement Haar Complex

Happy Hair

 24,95

Met het YOS Happy Hair supplement verzorg je je haar van binnenuit, voor mooi, lang, sterk én glanzend haar.

Als je haar maar goed zit, kort, lang, krullend of stijl: sterk en glanzend haar staat iedereen het mooist. Met het YOS Happy Hair supplement verzorg je je haar van binnenuit, voor mooi, lang, sterk én glanzend haar. Dankzij de hoogwaardige ingrediënten en wetenschappelijke onderbouwing voedt YOS Happy Hair je haar om er op je best uit te zien.

  • Hoogwaardige ingrediënten

    Onze supplementen bestaan alleen uit de beste ingrediënten. Nothing but the best for you! De basis van onze Happy Hair formule bestaat uit Biotine, ook wel vitamine B8 genoemd en dé belangrijkste haarvitamine van het moment. Dankzij Biotine blijft je haar sterk, lang en glanzend.

  • Wat is het effect?

    Haar supplementen zijn anno 2021 niet meer weg te denken uit de dagelijkse routine van velen Nederlanders. Zo is gebleken uit verschillende onderzoeken dat ruim 77% van de gebruikers ook daadwerkelijk een positief verschil ziet in hun haar, huid of nagels. Wij raden dan ook aan om YOS Happy Hair minimaal drie maanden te gebruiken, waarbij je na één maand het eerste effect al begint te zien in de volheid en glans van je haar!

  • Slechts één tablet per dag!

    Het aanbeloven gebruik is slechts één tablet per dag, een kleine moeite dus én zo heb je genoeg voor twee maanden!