Mix & Match; welke supplementen kun je combineren?

Health
Hand vol supplementen

Een multipreparaat kun je het hele jaar door gebruiken. Maar soms heb je behoefte aan extra vitamines of specifieke voedingsstoffen. Je hoeft daarom niet altijd dezelfde supplementen te gebruiken. Geen twee lichamen zijn precies hetzelfde. ‘one-size-fits-all’ gaat dus niet op voor supplementen. Ben je vermoeid*? Eet je vegan, of sport je fanatiek? Kies supplementen die passen bij jouw lichaam en lifestyle.

*Vitamine B12

Waar leg jij de focus?

Stel jezelf de vraag wat je wil bereiken of waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Heb je een drukke periode of zit je in een stresssituatie? Dan kan Zink de oplossing zijn.
Andere stoffen zijn weer goed om je natuurlijke afweer te ondersteunen.

Single ingrediënt supplements

Er zijn supplementen die één actief ingrediënt bevatten, zoals vitamine C, Omega 3, Vitamine D3 en magnesium. Zo’n preparaat bevat een hogere dosering dan wanneer het ingrediënt deel uitmaakt van een combinatiepreparaat. Vaak past een dergelijke hoeveelheid niet in een combinatiepreparaat. Je tablet of capsule zou veel te groot worden, of je zou er veel meer van moeten nemen. Een voordeel van een single ingredient supplement is dat je je supplementen en dosering goed kunt afstemmen op je behoefte. Onze single ingredient supplements kun je met elkaar combineren. Je kunt dus zowel Vegan D3, Omega 3, Magnesium én Vitamine C gebruiken. Deze producten hebben geen ingrediënten die overlappen. Ook kun je ze met een gerust hart samen met een multi gebruiken.

In de 3 sets hebben wij al combinaties gemaakt van supplementen die goed bij elkaar passen. Uiteraard zijn de doseringen van alle vitamines en mineralen in de sets op elkaar afgestemd. Maar er zijn meer goede combinaties denkbaar.

Wat kies jij? Mix & Match

Set weerstand

Een combinatie die jouw weerstand ondersteunt, met een hoge dosering vitamine C en D. Producten:
o Multi Woman
o Immune Support (vitamine C)
o Bone, Muscle + Immune support (vegan D3)

Happy vegan

Als je volledig plantaardig eet, ligt de focus op het aanvullen van voedingsstoffen die normaal gesproken vooral of uitsluitend voorkomen in dierlijke producten. Je kunt hierbij denken aan de omega 3 (vis)vetzuren EPA & DHA, Vitamine D3 en Vitamine B12.
Producten:
o Omega 3 (vegan)
o Bone, Muscle + Immune support (vegan D3)
o Energy + Balance (B12-complex)

Always busy

Druk, druk, druk? Kies dan voor extra Vitamine B6, Vitamine C en Magnesium. Deze ingrediënten dragen bij aan geestelijke veerkracht en ondersteunen je energieniveau.
o Multi Woman
o Immune Support (vitamine C)
o Muscle support (Magnesiumcitraat)

Fit girl

Vraag jij veel van je lichaam? Slik antioxidanten tegen vrije radicalen met extra vitamine C dat het immuunsysteem stimuleert tijdens en na fysieke inspanning. Tel daar magnesium voor je spieren bij op en je pakket is compleet.
o Antioxidant (met 220 mg Vitamine C)
o Muscle support (Magnesiumcitraat)

Verantwoord doseren

Uiteraard is overmatige consumptie nooit gezond. Dat geldt voor voeding en ook voor supplementen. Hoewel je de meeste supplementen dus prima kunt combineren, is het natuurlijk wel belangrijk om je aan de doseringen te houden zoals die zijn voorgeschreven op het etiket. Raadpleeg een arts/ deskundige voor je supplementen gaat gebruiken als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of als je borstvoeding geeft.