De rol van collageen

Beauty

Inner beauty met collageen

Supplementen met collageen zijn tegenwoordig razend populair. En dat heeft een reden, want collageen is een allround beautyingrediënt. Deze speciale peptiden boosten de inner beauty van je huid, haren én nagels. Maar naast collageen zijn meer mooimakers die je gewoon op je bord (en in een tabletje) tegenkomt.

Wat is collageen?

Collageen is een belangrijk eiwit dat zorgt voor structuur en stevigheid in het lichaam. Er bestaan verschillende typen collageen. De verschillende typen collageen komen in verschillende delen van het lichaam voor. Collageen type 1 komt vooral voor in weefsels zoals huid, haar en nagels.

Je lichaam maakt zelf collageen aan. Vitamine C is belangrijk bij de aanmaak van collageen dat de huid helpt verstevigen.

Als je jong bent ben je gezegend met een huid die veel collageen bevat. Vanaf een jaar of vijfentwintig neemt het gehalte aan collageen heel geleidelijk af.

Collageen in voeding

Collageen komt in kleine hoeveelheden voor in voeding. Omdat collageen een dierlijk eiwit is, kom je het alleen tegen in dierlijke voedingsmiddelen. Bijvoorbeeld in bone broth (bottenbouillon) vlees, gevogelte en vis (maar vooral de huid). Een collageensupplement is een makkelijke manier om extra collageen te nemen. Plantaardige producten kunnen rijk aan eiwitten zijn, maar dit is geen collageen. Er is helaas vandaag de dag helaas nog geen gelijkwaardig vegan alternatief voor collageen. 

Mooi van binnenuit

Collageen helpt om je huid zacht en elastisch te houden. Ook voor stevig haar en mooie nagels kun je extra collageen gebruiken. Vitamine C is belangrijk voor de vorming van collageen, dat helpt om de huid van binnenuit te versterken. Daarnaast heeft vitamine C een taak als antioxidant. Antioxodanten helpen om cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling. En laat zonlicht nu net de belangrijkste veroorzaker zijn van het ontstaan van rimpels. Collageen en vitamine C samen vormen daarom een ideale combinatie voor een mooie huid.

Er zijn nog veel meer stoffen belangrijk voor je huid, zoals vitamine A, biotine en zink. Biotine draagt bij aan de conditie van je haar en een normale haargroei. Zink is goed voor je nagels. Gevarieerd eten is daarom key. En natuurlijk vind je in Inner Beauty ook al deze stoffen samen in één tablet.