Collageen verpakking en pil
Informatie over collageen

Wat een collageen supplement voor je kan doen

Collageen is een populair supplement dat mensen gebruiken ter bevordering van hun huid, haar en nagels. Collageen supplementen kunnen ook ondersteuning bieden bij gewrichtspijn en het herstel van je spieren. Collageen is te vinden in veel voedingsmiddelen. Om ervoor te zorgen dat je voldoende collageen binnenkrijgt, kun je gebruik maken voedingssupplementen. In dit artikel vertellen we alles wat je hierover moet weten.

Wat is collageen?

Collageen is een soort eiwit dat je lichaam nodig heeft om gezond te zijn. Collageen helpt bij de vorming en het onderhoud van weefsel. Het kan ook helpen om gewrichtspijn te verminderen, de huid mooier te maken en de haargroei te bevorderen. Collageen supplementen bevatten collageen peptiden (korte aminozuurketens) die gemakkelijk door het menselijk spijsverteringsstelsel verteerd worden.

Externe factoren zoals stress en zonlicht kunnen de collageenaanmaak verminderen. In dat geval kun je voedingssupplementen als aanvulling gebruiken om het collageengehalte op peil te houden. Op onze webshop vind je het product Inner Beauty, een voedingssupplement dat onder andere collageen bevat.

Inner Beauty

Extracellulaire matrix

In je lichaam is de extracellulaire matrix te vinden, ook wel de bindweefselmatrix genoemd. Deze matrix bestaat uit kraakbeen, gewrichtsbanden, huid en pezen. De matrix heeft verschillende eiwitten, waarvan collageen het belangrijkst is. 70% van je bindweefsel bestaat namelijk uit collageen. Het is daarom belangrijk dat je lichaam voldoende collageen aangemaakt, niet alleen om te voorkomen dat je huid veroudert of dat je haar dof wordt, maar ook voor het soepel houden van gewrichten en het voorkomen van andere fysieke klachten.

Collageen supplementen kun je in verschillende situaties gebruiken. Er zijn verschillende factoren die kunnen leiden tot een lagere aanmaak van collageen. Hieronder noemen we een aantal situaties waarin een collageen supplement als aanvulling kan helpen.

Een aantal belangrijke zaken die je over collageen moet weten:

 • Er zijn verschillende typen collageen, namelijk type i, ii en iii. In ons product Inner Beauty wordt gebruik gemaakt van type i. Meer hierover verderop in het artikel.
 • Collageen is een lichaamseigen eiwit. Collageen supplementen helpen om het lichaamseigen eiwit aan te vullen.
 • Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam.
 • Vanaf het 25e levensjaar maken we minder collageen aan. Voedingssupplementen kunnen dan als aanvulling gebruikt worden om de natuurlijke collageen-aanmaak te bevorderen.

De rol van Collageen in verschillende situaties

 • Minder collageen door stress

  Stress kan een vermindering van de collageenproductie veroorzaken. Collageen eiwitten dragen bij om het stress effect te verminderen en kunnen ondersteuning bieden bij een betere emotionele stabiliteit. Heb je last van stress en spanning? Extra collageen inname kan naast een gezonde leefstijl een goede aanvulling zijn.

 • Minder collageen door slechte voeding

  Slechte eetgewoonten kunnen ook leiden tot een afname van de collageenproductie. Collageen supplementen zijn gunstig voor mensen met een slecht dieet, omdat ze een extra aanvulling zijn wanneer je lichaam te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Wel zeggen we hierbij dat een goed en gevarieerd dieet altijd de basis is voor een gezond lijf, een stralende huid en mooi haar. Zorg dus goed voor jezelf en kies voor een gezonde levensstijl.

 • Minder collageen door maag- en darmproblemen

  Maag-darmproblemen of een overactief immuunsysteem veroorzaken ook een afname van de collageenproductie. Naast een natuurlijke oplossing dienen collageen supplementen dan als extra aanvulling bij deze problemen.

 • Minder collageen door overmatige blootstelling aan UV-straling

  Overmatige blootstelling aan de zon heeft een negatief effectief op de collageenproductie. Het is natuurlijk raadzaam om teveel zonlicht te vermijden, omdat dit simpelweg niet goed is voor je huid. Wanneer je op vakantie er toch voor kiest om langere periodes te zonnen, dan kan een collageen supplement zoals Inner Beauty ondersteuning bieden. Om je huid gezond te houden moet je uiteraard altijd een zonnebrandcrème gebruiken.

 • Collageen bij pijn in de gewrichten

  Collageen supplementen kunnen ook ondersteuning bieden bij gewrichtspijn en het herstel van je spieren bevorderen. Collageen helpt om weefsel en spieren te herstellen. Een supplement kan dan een goede aanvulling zijn voor mensen die vaak spier- of gewrichtspijn hebben.

 • Huidproblemen zoals eczeem en psoriasis

  Collageen is belangrijk voor een gezonde huid. Collageen supplementen zoals Inner Beauty kunnen ondersteuning bieden bij verschillende huidproblemen zoals eczeem en psoriasis. Collageen stimuleert de groei van nieuwe cellen, wat resulteert in een gezonder uitziende huid.

Collageen en de huid

Collageen speelt een belangrijke rol in de productie van haarfollikels. Daarnaast helpt collageen om beschadigd haar sneller te herstellen. Ook bevat collageen de stof glycine. Dit is een aminozuur dat de basis vormt voor dik en glanzend haar. Collageen supplementen zijn daarom als aanvulling voor mensen die last hebben van dunner wordend haar, roos of gespleten haarpunten. Zo kan een product als Inner Beauty met collageen dus bijdragen aan het behoud van dik en glanzend haar. Het volume van je haar zal zichtbaar verbeteren wanneer het collageen niveau in de haarzakjes weer op het goede niveau is.

Collageen en haar haaruitval

Collageen speelt een belangrijke rol in de productie van haarfollikels. Daarnaast helpt collageen om beschadigd haar sneller te herstellen. Ook bevat collageen de stof glycine. Dit is een aminozuur dat de basis vormt voor dik en glanzend haar. Collageen supplementen zijn daarom als aanvulling voor mensen die last hebben van dunner wordend haar, roos of gespleten haarpunten. Zo kan een product als Inner Beauty met collageen dus bijdragen aan het behoud van dik en glanzend haar. Het volume van je haar zal zichtbaar verbeteren wanneer het collageen niveau in de haarzakjes weer op het goede niveau is.

Happy Hair
Haar complex YOS Health

Collageen en je nagels

Uit onderzoek blijkt dat collageen een significante bijdrage kan leveren aan de conditie van de nagels. Nagels groeien niet alleen sneller, maar worden ook dikker en sterker. Hierdoor heb je minder snel last van nagelbreuken. Wanneer je nagels snel breken kan dit een teken zijn dat je lichaam te weinig collageen aanmaakt. Een supplement is dat ideaal om op een eenvoudige manier de collageenproductie een extra boost te geven.

Collageen type i, ii en iii

Zoals aangegeven bestaan er verschillende soorten collageen, die onderverdeeld zijn in type I, II en III. Type I komt het meest voor in ons lichaam en is vooral aanwezig in onze huid, haar, nagels, tanden botten en pezen. Type II vinden we vooral terug in bindweefsel en type III vinden we hoofdzakelijk terug in spieren, organen en bloedvaten. De producten van YOS bevatten collageen type I, omdat we ons vooral focussen op een stralende huid, mooie nagels en gezond haar.

Welke collageen supplementen biedt YOS aan?

In onze webshop vind je het collageen supplement Inner Beauty. Naast collageen bevat het product biotine, koper, selenium, zink, vitamine A, vitamine B3 en vitamine C. Hieronder noemen we wat de werkzame stoffen doen voor je haar, huid en nagels:

Inner Beauty Collageen voor je haar

Door de aanwezigheid van collageen, biotine, koper, selenium en zink draag je bij aan het behoud van je sterke en glanzende haar. Daarnaast bieden de stoffen extra ondersteuning wanneer je haaruitval probeert te voorkomen. Inner Beauty kan goed gecombineerd worden met het voedingssupplement Happy hair, om de natuurlijke haargroei een nog grotere boost te geven.

Inner Beauty Collageen voor je huid

Dankzij vitamine A, Biotine, vitamine B3, vitamine C, koper en zink is Inner Beauty een goede aanvulling voor je huid. Het collageen en de andere werkzame stoffen ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en dragen bij aan het verminderen van rimpels en fijne lijntjes. Ook bij huidaandoeningen zoals acne kan Inner Beauty een extra uitkomst bieden.

Inner beauty Collageen voor je nagels

Naast collageen dragen de stoffen selenium en zink bij om sterkere nagels te behouden. Doordat de nagels dikker zijn zullen deze minder snel scheuren en kun je ze langer laten groeien.

Collageen innemen met andere supplementen

Inner Beauty is onderdeel van de Beauty Essentials set, waarin ook onze producten Happy Hair en Antioxidant zijn opgenomen. Dit is een complete set om de conditie van je huid, haar en nagels te bevorderen. Wij geloven namelijk dat echte schoonheid vanbinnen zit. En wie goed zorgt voor haar inner beauty zal van buiten ook gaan stralen. Benieuwd naar de producten binnen deze set? Je kunt ze hier bekijken.

Beauty Essentials Set
YOS Health Beauty set supplementen

Welke supplementen werken het beste?

Collageen zit in verschillende producten verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan crèmes en lotions. Wat is dan eigenlijk de beste manier om de collageenproductie te stimuleren? De meest effectieve manier om collageen aan te vullen is via voeding en voedingssupplementen. Een crème is nu eenmaal minder effectief, omdat het collageen via de huid opgenomen moet worden. Via een voedingssupplement wordt het collageen veel sneller en beter in je bloed opgenomen, waardoor het effectiever is en sneller zal werken.

Hoeveel supplementen mag je per dag innemen?

De dagelijkse dosering van Inner Beauty is één tot twee capsules per dag. Je kunt het supplement het beste bij de maaltijden innemen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mag niet overschreden worden.

Collageen in beauty producten, werkt dat eigenlijk wel?

Zoals aangegeven zit collageen ook in veel beauty producten zoals crèmes en lotions. De vraag is natuurlijk of de opname van collageen via de huid wel werkt en effectief is. Het antwoord hierop is dat de effectiviteit van collageen afhangt van de manier waarop je collageen in je lichaam krijgt. Een beauty product kan de collageenproductie wel stimuleren en helpen om de huid strakker te houden, maar de inname van collageen via een voedingssupplement is vele malen effectiever.

Hoe kun je de hoeveelheid collageen in je lichaam verhogen?

Om de hoeveelheid collageen in je lichaam te verhogen, is het belangrijk om zowel de collageen-aanmaak te stimuleren als de collageen-afbraak te remmen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je dit kan doen.

Hoe kun je de afbraak van collageen afremmen?

Naast het gebruik van een collageen supplement is het natuurlijk ook raadzaam om de afbraak van collageen zoveel mogelijk te voorkomen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hieronder geven we een aantal belangrijke tips.

Tips:

 • Gebruik zonnebrandcrème

  Eerder gaven we in dit artikel al aan dat zonlicht en UV-straling de collageenproductie in je huid negatief kan beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om altijd een zonnebrandcrème te gebruiken wanneer je in de zon gaat. Ook als je over het algemeen veel buiten bent kan een zonnebrandcrème uiterst effectief zijn om huidveroudering tegen te gaan en de afbraak van collageen te voorkomen.

 • Eet niet teveel suiker

  Iets wat veel mensen niet weten is dat suikers zich vast kunnen zetten op het collageen in de huid. Dit proces wordt ook wel glycatie genoemd. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je sneller fijne lijntjes en rimpels krijgt. Probeer dus de suikerinname te beperken, zodat je collageen niet sneller afbreekt dan nodig is.

 • Stoppen met roken

  Dat roken slecht voor je gezondheid, huid en haar is hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar wellicht wist je nog niet dat roken het verlies van collageenvezels veroorzaakt. En dat is de reden waarom rokers vaak zo’n slechte huid en broos haar hebben. Roken is nu eenmaal slecht voor je gezondheid en leidt tot een afname van het aantal antioxidanten die je huid beschermen. Ben jij iemand die nog rookt? Overweeg dan om te stoppen.

Handige tips om de collageenproductie te stimuleren

Natuurlijk hebben we ook handige tips hoe je naast de inname van supplementen de collageenproductie in je lichaam kunt stimuleren:

Tips:

 • Eet gevarieerd en gezond dieet

  Door gezond en gevarieerd te eten, kun je ervoor zorgen dat je lichaam alle belangrijke vitamines en stoffen binnenkrijgt. Daardoor krijg je ook weer een gezondere huid, mooier haar en sterkere nagels. Voorbeelden van voedingsmiddelen die rijk zijn aan collageen: rode groenten en fruit, wortels, avocado, knoflook en citrusvruchten. Een gezond en gevarieerd dieet is natuurlijk altijd de basis om goed voor je lijf te zorgen.

 • Voldoende slaap is zeer belangrijk

  Tijdens je slaap maakt je lichaam nieuw collageen aan. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die langdurig slecht slapen eerder kans hebben op huidveroudering. Door een slechte nachtrust krijg je bovendien een drogere huid, waardoor rimpels en fijne lijntjes eerder opvallen. Zorg dus voor voldoende slaap, zodat je lichaam collageen kan aanmaken.

 • Lichamelijke activiteit

  Regelmatige lichaamsbeweging stimuleert de aanmaak van collageen. Een goed sportschema zal daarom helpen om de huid gezond en mooi te houden. Ook andere activiteiten zoals wandelen en fietsen zijn perfect om goed voor je lichaam te zorgen en de collageenproductie te stimuleren.

Wat kun je verwachten van een collageen supplement?

Wanneer je dagelijks het collageen supplement Inner Beauty inneemt kun je een hoop voordelen verwachten. Allereerst kan het een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van je huid. Het structurele eiwit collageen maakt de huid namelijk stevig en sterk. Ook uit onderzoek blijkt dat voedingssupplementen een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen of remmen van rimpels en andere vormen van huidveroudering. Daarnaast is voldoende collageen onmisbaar voor dik en glanzend haar. Wanneer je haar dof is of als je last hebt van haaruitval, kan een supplement een goede aanvulling zijn.

Hieronder hebben we een aantal resultaten van collageen peptiden opgesomd:

 • Een significante afname van droog en dof haar. Tegelijkertijd neemt de natuurlijke glans toe.
 • Een verbetering van de huidstructuur, waardoor je rimpels en fijne lijntjes tegengaat.
 • Collageen en hyaluron zuur verbeteren niet alleen je haar, maar ook je nagels.
 • Meer energie en een betere emotionele stabiliteit.

Op welke leeftijd begin je met collageen supplementen?

Het is erg lastig om daar een goed antwoord op te geven. Er zijn verschillende factoren zoals genetica, levensstijl en dieet die hierin een rol spelen. Belangrijk om te weten is dat we gemiddeld genomen van het 25e levensjaar minder collageen beginnen aan te maken. Het kan dan een goed idee zijn om naar je levensstijl te kijken en te beoordelen of je een collageen voedingssupplement nodig hebt. Ook als je klachten hebt zoals haaruitval of een slechte huid kun je overwegen om gebruik te maken van een collageen supplement.

Beoordeel je eigen levensstijl

Hoe gezond leef je eigenlijk, krijg je genoeg slaap en ervaar je veel stress? Dat zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen. Oxidatieve stress is bijvoorbeeld de grootste vijand van collageen en activeert enzymen die collageen afbreken. Probeer daarom je leven in balans te houden door genoeg tijd vrij te maken voor jezelf en zorg voor voldoende lichamelijke inspanning. Hierdoor zul je de afbraak van collageen aanzienlijk verminderen en blijf je er langer jonger uitzien. Naarmate je wat ouder wordt kun je ervoor kiezen om collageen supplementen te gebruiken als extra aanvulling naast een gezonde leefstijl.

Waarom zijn voedingssupplementen zo geliefd?

Voedingssupplementen voor onder andere de aanmaak van collageen zijn immens populair. Het is namelijk een super eenvoudige manier om je dagelijkse voeding en vitamines aan te vullen. Ons product Inner Beauty bevat 60 capsules, waardoor je een lange tijd vooruit kunt en kunt beoordelen of het product het gewenste resultaat heeft. Door van binnenuit aan je huid, haar en nagels te werken mag je echt significante resultaten verwachten. Want wie zorgt voor haar inner beauty, straalt ook van buiten. You can thanks us later!

Wat zijn de bijwerkingen van collageen supplementen?

Bijwerkingen zijn er vrijwel nooit. Collageen wordt ook in de voedingsmiddelenindustrie gebruikt, dus je kunt er zonder enig risico gebruik van maken. Ons product Inner Beauty is dus volledig veilig om te gebruiken. Lees wel altijd het etiket zorgvuldig voor gebruik. Het product is uitsluitend voor volwassenen bedoeld en niet geschikt voor vegetariërs en vegans. In geval van zwangerschap, borstvoeding, medicijngebruik of ziekte is het raadzaam om een deskundige te raadplegen.

Waarom collageen Type I gebruiken?

Collageen type I is bij uitstek geschikt om de huid stevig en soepel te houden en de kans op rimpels aanzienlijk te verminderen. Collageen hydrolysaat is wat we ook terugvinden in de menselijke huid. Een supplement met collageen type I kan dan een goede aanvulling om een gezonde huid te bevorderen. Naast collageen type I bevat Inner Beauty ook vitamine C, die ook kan bijdragen aan de aanmaak van collageen. Hierdoor kun je je huid echt van binnenuit versterken.

Inner Beauty
Yos voedingssupplementen beauty

Overige voordelen van collageen supplementen

 • Aanvulling voor de bloedsuikerwaarden

  Aanvulling voor de bloedsuikerwaarden
  Collageen supplementen kunnen bijdragen aan een betere bloedsuikerwaarden. Het beste wat je kan doen om de bloedsuikerspiegel op peil te houden is natuurlijk gevarieerd eten en voldoende bewegen. Wanneer je dit goed doet, kunnen collageen supplementen dagelijks een zeer goede aanvulling zijn.

 • Aanvulling ter bevordering van haargroei

  Naast mannen kunnen ook vrouwen last krijgen van haaruitval. Voor een vrouw is dit natuurlijk extra vervelend. Door een half jaar gebruik te maken van collageen supplementen kunnen vrouwen een extra boost geven aan het haarvolume, de dekkingsgraad, glans en dikte. Naast collageen supplementen is het ook raadzaam om op zoek gaan naar verzorgingsproducten zoals een shampoo die cafeïne bevat.

 • Bijdrage aan sportprestaties

  Sporters die bijvoorbeeld last hebben van gewrichtspijn kunnen veel profijt hebben van collageenhydrolysaat. Over een periode van 24 weken is het mogelijk om de klachten significant te reduceren. Ook bij klachten zoals kniepijn bieden collageen supplementen een goede aanvulling op de behandeling.

 • Collageen gehydrolyseerd: voor botdichtheid

  Ook in je botten is collageen aanwezig. Collageen is essentieel voor de botdichtheid en sterkte van je botten. Naarmate we ouder worden daalt de collageenproductie in onze botten, wat zorgt voor een lagere botdichtheid. Vooral bij oude mensen zie je vaak dat ze een verhoogde kans hebben op letsel en botbreuken. Gehydrolyseerd collageen kan dan helpen om de aanmaak van kraakbeen te stimuleren.

 • Collageen poeders, collageen tabletten of collageen capsules?

  Je vraagt je misschien af of je collageen het beste kan innemen via pillen, tabletten of een capsules. Eigenlijk maakt dit niet zoveel uit. Capsules kun je vergelijken met een ingekapselde collageen poeder en zijn dus min of meer gelijk. Het innemen van een capsule wordt door veel mensen ervaren als het beste collageen supplement, omdat het een snelle en gemakkelijk manier is om extra collageen binnen te krijgen.

Collageen voedingssupplementen van YOS

Bij YOS hebben wij veel aandacht voor mens, dier en milieu. Daarom zijn onze producten en voedingssupplementen in Nederland gemaakt, bevatten ze de beste ingrediënten en zijn ze bijna allemaal vegan (met uitzondering van Collageen, wel halal). Wij zijn ervan overtuigd dat iedere vrouw op een eenvoudige manier gezond kan leven. Daarom hebben wij onze unieke formules ondergebracht in drie sets, namelijk: de Daily Essentials Set, de Feel Good Set en de Beauty Essentials set. Het voedingssupplement Inner Beauty behoort tot de Beauty Essentials Set. Met de producten laat je jouw huid, haar en nagels van binnenuit stralen.

Meer over YOS

YOS staat voor “Your Organized Supplements”. Wij zijn in eerste instantie bekend geworden van de YOS Bottle, een waterfles en pillendoos in één. De fles wordt naast de inname van medicijnen ook veelvuldig gebruikt voor de inname van voedingssupplementen. Na de succesvolle introductie van de YOS Bottle hebben we een complete lijn op de markt gebracht met voedingssupplementen voor vrouwen. Op deze manier kunnen wij hen ondersteunen in gezonde en evenwichtige leefstijl.
Benieuwd naar onze producten? In onze webshop vind je alle producten en nodige informatie. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

YOS Collageen supplement vrouw

Inner Beauty

 24,95

Vanaf het 25e levensjaar neemt bij de meeste mensen de natuurlijke collageen productie af. Hierdoor ontstaan er langzaam rimpels en verzwakt de huid. YOS Inner Beauty bestaat uit collageenpeptiden en verschillende vitamines voor een natuurlijke huidverjonging van binnenuit!