Informatie over Multivitamine

De Vegan Multivitamine: wat is het en waarom is het belangrijk?

De Vegan Multivitamine is een supplement dat een aanvulling biedt op alle essentiële vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft. De Vegan Multivitamine van YOS is speciaal gemaakt voor vrouwen en ondersteunt hen in een gezonde leefstijl. Vooral als je vegan bent is de multivitamine een goede aanvulling op je dagelijkse voeding, want er zitten maar liefst 41 vitaminen in 1 capsule! In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over multivitamine supplementen.

Wat houdt een vegan multivitamine in?

Een multivitamine is een kleine capsule waaraan alle vitaminen en mineralen zijn toegevoegd die je dagelijks nodig hebt naast een gezond voedingspatroon. Vooral als vegan of vegetariër kan het voorkomen dat je onvoldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt die doorgaans in dierlijke producten aanwezig zijn. Een multivitamine is dan een must, omdat er belangrijke vitaminen in zitten zoals vitamine A, B12, D, E en vitamine K. Deze vormen een goede aanvulling vormen op je dieet. De multivitamine van YOS bevat ook ijzer voor de energiestofwisseling en zink om je weerstand te ondersteunen.

Ingrediënten Vegan Multivitamine van YOS

De veganistische multivitamine van YOS bestaat maar liefst uit 41 verschillende vitaminen, die je met één capsule eenvoudig inneemt. Dat is vrij uniek, want de gemiddelde multivitamine op de markt bevat slechts 18 vitaminen. Hierdoor weten vrouwen echt zeker dat ze alle stoffen binnenkrijgen die een belangrijke aanvulling zijn op de dagelijkse voeding. Een aantal voordelen op een rij van ons product Inner Beauty:

Ondersteunt je weerstand
Met vitamine A, B6, B11, B12, C, D, koper, selenium, ijzer en zink draag je dagelijks bij aan een goede weerstand.

Goed voor je energieniveau
Om er elke dag tegenaan te kunnen wil je jouw energieniveau op peil houden. Dankzij vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, jodium, koper, mangaan en ijzer draag je iedere dag bij aan een sterk en energiek lijf.

Helpt om vermoeidheid te verminderen
Heb je soms last van vermoeidheid? Onze multivitamine bevat B2, B3, B5, B6, B12, foliumzuur, vitamine C en ijzer. Een samenstelling die ondersteuning biedt wanneer je vermoeidheid wilt tegengaan.

Goede werking van je spieren
Vind jij veel bewegen en gezond leven belangrijk? B2, B3, B5, B6, B12, foliumzuur, vitamine C en ijzer bieden ondersteuning voor een goede werking van je spieren. Hierdoor kun je iedere dag goed voor je lijf zorgen.

Geheugen en concentratieproblemen
Je wilt natuurlijk elke dag scherp zijn en het meeste uit je dag halen. Vitamine B1, B3, B6, B8, B11, B12 en C ondersteunen dagelijks bij een beter geheugen en een goed concentratievermogen.

Conditie van de bloedvaten
Vitamine B1, B3, B6, B8, B11, B12 en C zijn essentieel voor de conditie van je bloedvaten. Vooral als vegan is een vegan multi supplement dan een goede aanvulling op een gezond dieet.

Behoud van sterke botten
Vitamine C helpt om je botten sterk te houden en beschermt je tegen botontkalking.

Multi Woman
Monica Geuze met multivitamine supplement van YOS

Daily Feel Good pakket

Met Vegan Multiwoman heb je een basis waar je u tegen zegt! Het supplement is onderdeel van onze Feel Good Set. Hier vind je ook de supplementen Omega 3 en Bone en Muscle + Immune Support. Met de set heb je een krachtige formule van multivitamines, vitamine D en Omega 3. Een eenvoudige manier om dagelijks de inname van voldoende vitamines en mineralen te ondersteunen!

Goede aanvulling op je dagelijkse voeding

Een vegan multivitamine is een goede aanvulling op je dagelijkse voeding. Vegan Multiwoman helpt je om je lichaam iedere dag te voorzien van alle vitaminen en mineralen die het nodig heeft. Vegan multi supplementen zijn geweldig om veganistisch te kunnen leven, maar bieden ook een uitkomst voor vrouwen die een gemakkelijke manier zoeken om hun dagelijkse inname van vitaminen en mineralen aan te vullen. Want een gezond leven moet vooral niet te ingewikkeld zijn!

Vitamine B12 (dierlijke producten)

Zoals je wellicht weet komt vitamine B12 vooral voor in dierlijke producten. Daarom is het als vegetariër en vooral als veganist extra belangrijk om een vitamine B12 supplement te gebruiken. Er zijn verschillende supplementen te vinden die alleen vitamine B12, ijzer of vitamine B1 bevatten, maar je kunt eigenlijk net zo goed voor een multivitamine kiezen. Dan krijg je alle stoffen en multivitamines met één capsule op een eenvoudige manier binnen.

Vegan multivitamine als je geen vegetariër of vegan bent

Multivitaminen zijn natuurlijk niet alleen voor vegetariërs of veganisten. Veganistische multivitamine supplementen bevatten alleen de stoffen die uit plantaardige bronnen komen, maar dat betekent niet dat ze niet geschikt zijn voor vrouwen met een ander dieet. Vegan Multiwoman is juist een goede aanvulling voor alle vrouwen met verschillende leefstijlen en eetgewoonten. Bovendien zijn vitamine pillen met alleen plantaardige ingrediënten veel beter voor het milieu.

Is de inname van teveel multivitaminen schadelijk?

Nee, zolang de Vegan Multivitamine niet te veel wordt ingenomen. De Vegan Multivitamine bevat alle vitamines en mineralen die we dagelijks nodig hebben. Wanneer je niet meer dan 2 capsules per dag inneemt, weet je zeker dat je de juiste dosis binnenkrijgt. Te veel is natuurlijk niet goed. Het voedingscentrum geeft bijvoorbeeld aan dat sommige stoffen (zoals vitamine A) niet goed zijn voor je lichaam wanneer je hier teveel van binnenkrijgt. Let dus op dat je de dagelijkse hoeveelheid niet overschrijdt.

Wanneer multivitaminen slikken?

Onze multivitamine Vegan Multi Woman kun je het beste bij de maaltijd innemen. Doordat Multiwoman een complete multivitamine is ben je er zeker van dat je alle stoffen binnenkrijgt die bijdragen aan een gezonder lijf. De aanbevolen dosering per dag is maximaal 1 tot 2 capsules.

Multi Woman
Multivitamine YOS Health

Een gebalanceerd dieet als vegan of vegetariër

Als vegan of vegetariër is het ontzettend belangrijk om voor een gevarieerd dieet te kiezen, zodat je alle belangrijke stoffen en vitamines binnenkrijgt die vooral in dierlijke producten voorkomen. Een goede multivitamine dient dan als aanvulling op de dagelijkse hoeveelheid vitaminen die je via voedingsmiddelen binnenkrijgt. Benieuwd hoe je gevarieerd eet en voor een gezond dieet kiest? Hieronder geven een aantal handige tips:

Omega 3 & 6 en vitamine D

In vis vind je vooral goede vetten zoals omega 3 & 6 en vitamine D. Maar wist je dat deze vetten ook in lijnzaad zitten? Een eetlepel lijnzaadolie per dag helpt je om voldoende omega 3 vetten binnen te krijgen. Een multivitamine is dan een geweldige aanvulling om dagelijks de juiste dosis binnen te krijgen.

Jodium aanvullen

Eet jij echt strikt vegan en eet je bijvoorbeeld ook geen brood? Dan laat je een paar grote bronnen van jodium liggen. Iets wat je lichaam wel nodig heeft. Gelukkig zit in Multi Woman voldoende jodium om je dagelijkse niveau op peil te houden. Maar er zijn ook andere voedingsmiddelen die jodium bevatten. Wat dacht je van jodiumzout, soja, notenmelk of zeewier? Je lichaam kan ook jodium halen uit verschillende groenten zoals spruitjes, kool, broccoli en zoete aardappel. Genoeg opties dus om mee te variëren en heerlijke vegan maaltijden te bereiden!

IJzer aanvullen

IJzer is ontzettend belangrijk voor de aanmaak van hemoglobine in rode bloedcellen. Hiermee transporteert je lichaam zuurstof, wat belangrijk is voor een optimale werking van je spieren. Om deze reden zie je topatleten vaak vlees, kip en vis eten om een goede dosis ijzer binnen te krijgen. Veel mensen denken dan ook dat deze voedingsmiddelen onmisbaar zijn, maar toch is dat niet het geval. Naast je dagelijkse dosis multivitaminen zijn er ook genoeg vegan producten die ijzer bevatten. Denk bijvoorbeeld aan spinazie, broccoli of pompoenpitten.

B12 aanvullen

Het klopt dat B12 voornamelijk in dierlijke producten aanwezig is. Daarom is het als vegetariër en vooral als vegan extra belangrijk om een vegan multivitamine te gebruiken. Maar ook vitaminen zoals B1 en B2 behoren tot het B complex en heb je nodig om je lijf gezond te houden. Door een gebalanceerd vegan dieet met de aanvulling van voedingssupplementen weet je zeker dat je dagelijks jouw dosis aan gezonde vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Een gebalanceerd dieet, hoe doe je dat?

Om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen, raden wij aan om veel groenten en fruit te eten. Denk bijvoorbeeld aan knollen, fruit, bladgroente, bessen, volkoren granen, peulvruchten, noten, zaden en kruiden. Variatie is eigenlijk altijd het geheim voor gezond dieet.

Wist je dat...

 • 1 op de 4 ouderen een tekort heeft aan B12?
 • 3 tot 5% van alle Nederlanders een B12 tekort heeft?
 • Veel vegan producten extra B12 bevatten?
 • Vitamine B12 niet gemaakt wordt door dieren, maar door bacteriën?
 • Dat je geen dierlijke producten nodig hebt om iedere dag voldoende B12 binnen te krijgen?
 • Een voedingssupplement de meest eenvoudige manier is om B12 aan te vullen?
 • 21,8% van de totale wereldbevolking geen vlees eet? Ondanks dat is de vleesconsumptie natuurlijk wel veel te hoog en een groot probleem.
 • Maar 1% van de wereldbevolking helemaal vegan is? De vegan leefstijl wordt wel steeds populairder.
 • In Nederland ongeveer 100.000 vegans zijn? Dit aantal is de afgelopen jaren ontzettend snel gegroeid en blijft groeien.
 • De veeteelt voor maar liefst 65% verantwoordelijk is voor alle stikstofoxide-uitstoot? Een vegan lifestyle is dus ontzettend goed voor de planeet!
Model met krullen Happy Hair supplement

Veelgestelde vragen over Multivitamine

 • Welke voedingssupplementen zijn goed voor mijn weerstand?

  Voor een goede weerstand zijn vitamines en mineralen essentieel. Gelukkig haal je de meeste uit voeding om je immuunsysteem of afweersysteem sterk te houden. Vaak kan het nuttig zijn om een voedingssupplement te gebruiken, vooral als je vegetariër of vegan bent. Maar welke vitaminen helpen je dan precies bij een goed immuunsysteem en een gezond lijf? Vooral de vitamines C, B6, B11 (foliumzuur), B12 en B3 zijn belangrijk om je lijf in goede conditie te houden. Ook mineralen zoals ijzer, selenium, zink en koper zijn onmisbaar voor een goede weerstand. Er zijn veel supplementen op de markt, maar deze zijn allemaal op een andere manier samengesteld en bevatten meestal niet meer dan 18 vitamines. Bij Vegan Multi Woman van YOS is dit aantal maar liefst 41, waardoor het misschien we de beste multivitamine op de markt is!

 • Welke mineralen zijn goed voor mijn weerstand?

  Zowel mineralen als vitamines zijn belangrijk om je weerstand te ondersteunen. Het grootste verschil is dat vitamines afkomstig zijn uit de natuur (bijvoorbeeld groenten en fruit). Mineralen zijn afkomstig uit de dode natuur. Deze worden opgenomen door planten en dieren en zijn aanwezig in water. Om voldoende mineralen binnen te krijgen, is het verstandig dat je kiest voor een gevarieerd voedingspatroon. De belangrijkste mineralen voor je weerstand zijn: ijzer, koper, selenium en zink. Met een voedingssupplement kun je al deze vitamines en mineralen eenvoudig in je lichaam aanvullen.

 • Welke multivitamine moet ik nemen?

  Een multivitamine is een geweldige aanvulling op je dagelijkse voeding. Maar welke moet je dan kiezen? Er zijn veel producten beschikbaar, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Belangrijk is dat je goed kijkt naar de vitamines en mineralen die aanwezig zijn in het voedingssupplement en of er niks ontbreekt. Daarnaast is het ook heel belangrijk om naar de samenstelling te kijken als je vegan of vegetarisch bent. Sommige multivitaminen bevatten namelijk dierlijke producten. En daar zijn veel mensen zich niet van bewust. Kies bewust voor een product met plantaardige en natuurlijke ingrediënten.

 • Wat is het effect van de winter op mijn lichaam?

  In de wintermaanden zijn we meer binnen en krijgen we minder zonlicht op onze huid. Hierdoor maakt ons lichaam minder vitamine D aan, wat gevolgen kan hebben voor het immuunsysteem. Om vitamine D in het lichaam aan te vullen, kun je kiezen voor supplementen. Wat je ook kunt doen, is ervoor zorgen dat je in de wintermaanden ook nog voldoende buiten komt. Maak eens een lange wandeling of pak de fiets in plaats van de auto. Dat is hartstikke goed voor je lijf, want per dag hebben we ongeveer 10 tot 20 mcg vitamine D nodig.

 • Wat is het effect van de zomer en de zomertijd op mijn lichaam?

  In de zomer is het warmer, schijnt vaker de zon en komen we meer buiten. En dat is natuurlijk alleen maar goed voor de aanmaak van vitamine D en andere mineralen. Maar in het voorjaar gaat ook de zomertijd in en moeten we een uurtje eerder uit bed. Dat kan een nadelig effect hebben op de biologische klok. Goed slapen is ontzettend belangrijk voor de aanmaak van vitamines zoals B3 en B6. Een supplement kan je hierbij helpen. Naast het feit dat een vegan supplement je helpt om deze vitaminen aan te vullen, bevorder je ook een goede nachtrust. Door iedere dagen een capsule in te nemen, bereid je je goed voor op het verzetten van de klok en ondersteun je jouw biologische ritme.

 • Wat is weerstand eigenlijk?

  Je weerstand of immuunsysteem beschermt je lichaam iedere dag tegen invloeden van buitenaf. Om dit verdedigingsmechanisme goed te houden moet je gezond eten en voldoende bewegen. Voedingssupplementen helpen als extra aanvulling om je afweersysteem nog sterker te maken, zodat je minder snel ziek wordt en je iedere dag energiek voelt. Bovendien weet je zeker dat je iedere dag goede vitaminen en mineralen binnenkrijgt met een supplement.

 • Welke multivitamine moet ik slikken bij vermoeidheid?

  Om je energiek en gezond te voelen moet je allereerst gezond leven, voldoende slapen en in beweging zijn. Maar met een druk en hectisch leven kun je soms net wat extra hulp gebruiken. Vooral B12 en C zijn belangrijke vitamines, maar ook magnesium kan helpen om vermoeidheid tegen te gaan. De multivitamine van YOS bevat o.a. vitamine B2, B3, B5, B6, B12, foliumzuur, vitamine C en ijzer. Dit geeft je lijf extra ondersteuning om vermoeidheid tegen te gaan en ‘s ochtends fitter wakker te worden.

 • Waar kan ik multivitaminen kopen voor vegetariërs en veganisten?

  Multivitaminen voor vegetariërs of veganisten kun je eenvoudig bestellen via de webshop van YOS. We bieden verschillende supplementen aan die op dier- en milieuvriendelijke wijze zijn samengesteld. Heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien je graag van deskundig advies, zodat je iedere dag aan jouw gezondheid kunt werken.

Vegan multivitamine van YOS

Bij YOS vinden we het niet alleen belangrijk om gezond leven eenvoudig te maken, we hebben ook aandacht voor mens, dier en milieu. Daarom zijn onze producten vegan* (met uitzondering van collageen), in Nederland geproduceerd en bevatten ze alleen de beste ingrediënten. Met onze voedingssupplementen is het eenvoudiger dan ooit tevoren om iedere dag alle nodige vitaminen en mineralen aan te vullen. Om het nog eenvoudiger te maken, hebben we de supplementen onderverdeeld in drie overzichtelijke sets: de Daily Essentials Set, de Feel Good set en de Beauty Essentials set. Het product Vegan Woman behoort tot de Feel Good set en is onmisbaar als aanvulling op je dagelijkse voeding.

Meer over YOS

YOS (Your Organized Supplements) is opgericht om de inname van medicijnen en voedingssupplementen te vereenvoudigen. Allereerst brachten we de YOS Bottle op de markt, een waterfles en pillendoos in één. De YOS Bottle is inmiddels erg populair geworden en heb je wellicht in verschillende televisieprogramma’s gezien. Na de succesvolle introductie van deze unieke fles zijn we ook begonnen met onze eigen voedingssupplementen voor vrouwen. Hierbij ligt de focus op het vereenvoudigen van gezond leven. Want door alle drukte is het soms lastig om goed voor je lijf te zorgen.
Benieuwd naar onze complete lijn met voedingssupplementen? Op onze website vind je alle producten met uitgebreide informatie. Bij vragen kun je gerust contact met ons opnemen. Wij helpen je graag goed op weg naar een gezonde leefstijl!

Monica Geuze Yos Health Multivitamine

Multi Woman

 24,95

Een basis waar je u tegen zegt. 41 verschillende vitaminen en mineralen in één pil, dat is toch even wat anders dan het gemiddelde van 18 dachten we zo. Deze mag dan ook niet ontbreken in het Daily en Feel Good set. We got you girl!