Waarom supplementen zo belangrijk zijn en welke kies je dan?

Health

In de loop der tijd is er veel veranderd in het menselijk lichaam en de levensstijl die anno 2021 bij ons hoort. Hierdoor heeft ons lichaam veel meer energie nodig om gezond en sterk te blijven. De meeste energie wordt uit gezonde voeding behaald, maar steeds vaker hebben mensen een (klein) tekort aan hulpstoffen om het lichaam optimaal te laten functioneren. Om dit tekort op te vangen slikt het merendeel van de mensen één of meerdere supplementen op een dag, waarbij de Multivitamine, Vitamine D en Magnesium de hardlopers zijn in Nederland.

Los van de natuurlijke lichaamsprocessen, vergeten we ook vaak dat we veel vervuilende stoffen uit de lucht inademen, worden blootgesteld aan straling vanuit mobiele telefoons en allerlei andere elektrische apparatuur. Dit alles heeft anno 2021 enorm veel impact op het menselijk lichaam en daarom kan het innemen van supplementen voor de meeste mensen geen kwaad!

Wanneer begin je met het innemen van voedingssupplementen?
Vaak starten mensen met het innemen van voedingssupplementen als een probleem (lees: kwaaltje) zich voordoet of nadat blijkt uit onderzoek dat er een tekort is van een bepaalde hulpstof. Kortom: je zit niet lekker in je vel en regelmatig blijkt dat dit dus komt door een tekort aan vitamine komt.
Anderen starten met het innemen van supplementen uit preventieve oogredenen, waarbij er dus geen klachten of kwaaltjes zijn, maar ze dit juist willen voorkomen door het innemen van supplementen.

De meest gebruikte supplementen in 2021!
De meest gebruikte supplementen zijn de Multivitamine, Vitamine D, Magnesium, B12 en Omega 3. Hieronder leggen we graag uit waarom deze supplementen zijn populair zijn!

Multivitamine
De naam Multivitamine zegt het al, het is namelijk een verzameling van verschillende vitamines in één pil die gemakkelijk in te nemen is. Juist het gemak en de grote basis van de vitamine zorgt ervoor dat de Multivitamine altijd hoog bovenaan het lijstje staat van ingenomen supplementen en eigenlijk onmisbaar is in de dagelijkse routine!

Vitamine D
Vitamine D staat voor de meeste mensen direct in verbinding met zonlicht, oftewel: bij een gebrek aan zonlicht wordt vaak vitamine D geadviseerd door experts. Vitamine D is dan ook enorm goed voor je immuunsysteem waardoor jij je sterker en fitter dan ooit voelt!

Magnesium
Mineralen zijn één van de belangrijkste aspecten binnen het menselijk lichaam, waarbij magnesium met stipt bovenaan staat qua bekendheid. Je spieren en botten zijn dan ook dol op dit mineraal die betrokken is in maar liefst 300 lichaamsprocessen.

B12
B12 is goed voor de rode bloedcellen, stofwisseling en hormonen. Deze vitamine helpt je voor al deze lichaamsprocessen en is daarnaast een dikke tip voor alle veganisten!

Omega 3
Omega 3 bevat vetzuren die bijdragen aan een gezonde werking van je hart en zijn goed voor de hersenen. Onmisbaar dus in je dagelijkse routine.