5 tips om je weerstand te verbeteren!

Health

Weerstand, hoe zorg je daar nu voor? Je leest het hier!

1. Gezond eten
Gezond eten is één van de belangrijkste aspecten als het gaat om het opbouwen van een goede weerstand. Vooral fruit en groenten bevatten veel antioxidanten en die heeft je lichaam nodig. Bij antioxidanten moet je denken aan vitamine C, E en betacaroteen dat onder vitamine A valt. Deze stoffen vangen de vrije radicalen op waardoor je DNA beschermt blijft. Onze tip is dan ook: eet elke dag 250 gram groente en minimaal twee stuks fruit per dag!

2. Bewegen
Niet voor niets sport de meerderheid van de Nederlanders enkele keren in de week. Het is niet alleen leuk, maar ook nog eens enorm goed voor je weerstand. Tijdens het sporten komt er endorfine vrij, waardoor jij je veel beter gaat voelen en dus een stuk lekkerder in je vel komt te zitten. Los van de endorfine worden ook de afvalstoffen van je lichaam sneller verwijderd en dit zorgt voor een hogere weerstand. Wij raden dan ook aan om iedere dag een half uur te sporten en/of lopen.

3. Neem voldoende rust en probeer een beetje te ontspannen
We leven in een wereld waarin er veel van ons verwacht wordt, wat vaak tot gevolg heeft dat we minder rust nemen dan dat we zouden willen. Juist door een beetje te ontspannen wordt je lichaam rustiger en dit komt je weerstand ten goede!

4. Slaap goed en vooral ook genoeg
Acht uur slaap per dag is het algemene advies, maar vaak wordt niet behaald. Nu verschilt het natuurlijk per mens hoeveel slaap je nodig hebt, maar een goede nachtrust helpt altijd met het verhogen van de weerstand. Wij raden dan ook aan om te investeren in een goed bed en hoofdkussen.

5. Neem genoeg vitamines
Het innemen van vitamines is essentieel voor het verhogen van je weerstand. Tijdens de coronacrisis ontstond er een ware run op vitamine D, de vitamine die bekend staat om het verhogen van de weerstand. Hiernaast raden wij ook aan om genoeg vitamine C en B12 in te nemen.

YOS Daily set inclusief gratis YOS Bottle actie

Daily Essentials Set

 64,85

Jouw dagelijkse dosis gezondheid op maat. Onze Daily Essentials set bevat een krachtige combinatie van multivitamines, vitamine D en Omega 3. Deze daily booster activeert je natuurlijke energie, versterkt je hart en botten, en geeft je immuunsysteem een boost. Need we say more?